maanantai 10. joulukuuta 2012

Elämän tarkoitus


Mikä on elämän tarkoitus, miksi ihmiset elävät, mikä on heidän elämänsä tavoite tai miksi koko maailma on olemassa.

Hyvä elämä, elämisen taito, taito elää on se, mihin kaikki pyrkivät. Hyvä elämä ja onnellisuus ovat tavoittelemisen arvoisia asioita. Ihminen voi menestyä monella tavalla. Tasapainoinen ihminen voi saavuttaa onnellisuuden, joka on merkki hyvästä elämästä. Itselle riittävä onnellisuus ei vaadi paljon. Ulkoinen vauraus on yhtä työlästä saavuttaa kuin sisäinenkin, mutta sisäinen on laadultaan pysyvämpää ja onnellisuuden tae.

Hyvinvoinnin osa-alueita ovat terveys, toimeentulo, tasapainoinen ja turvallinen elämä, ihmissuhteet, tavoitteet ja päämäärät. Itsensä kannalta kannattaa katsoa tarkkaan, mihin lähtee mukaan. Toiset hankkeet ovat korvaamattomia mahdollisuuksia, toiset ehkä vaarallisiakin sivuaskelia.

Myönteisyys on viisaan tunnusmerkki. Myönteisyys antaa uskoa elämään, itseensä ja mahdollisuuksiinsa onnistua.

Osaaminen liittyy viisauteen. Kykyjä on monenlaisia ja kaikki ne perustuvat jonkinlaiseen osaamiseen. Osaaminen on korvaamaton menestystekijä. Myös elämäntaito on osaamista. Viisaus edellyttää ymmärryskykyä ja sietokykyä sekä rauhallisuutta ja itsehillintää.

Oppiminen on tärkeää osaamisen kannalta, ja ilman osaamista ei tule toimeen. Osaamiselta odotetaan nyky-yhteiskunnassa yhä enemmän. Oppivainen on myönteinen, avoin ja rohkea. Uudet asiat saattavat olla ensin vieraita ja aiheuttaa ehkä ahdistustakin.

Vastuun kantaminen toisesta ihmisestä on aivan yhtä tärkeää kuin vastuun ottaminen jostakin työstä tai asiasta. Oikeudenmukainen ja reilu ihminen toimii toisen ihmisen hyväksi ja arvostaa toisia.


Tavoitteita on maailma täynnä. Jos aikoo saavuttaa jotain, on oltava suunta. Ihmisen henkinen tasapaino on kytköksissä toimintaan ja motivaatioon. Pelkkä ”lungisti ottaminen” eivät kauan miellytä, vaikka silloinhan ihminen on eräänlaisessa tasapainossa. Ahkeruus koituu omaksi ja kaikkien hyväksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti